Goedkope Aquabeads

3 februari 2017 , In: Little Review, Review Speelgoed
1

Strijkkralen… Als je geboren bent in de jaren ’80 heb je hier zeker uren mee zitten pielen. Tegenwoordig zijn ze nog steeds heel populair en staan er online heel veel leuke voorbeelden om na te maken. Toch hebben de strijkkralen er sinds vorig jaar een grote concurrent erbij in de vorm van Waterkralen, beter bekend als Aquabeads. In de doorsnee speelgoedwinkel kosten ze een aardige duit, zeker ten opzichte van de strijkkralen waarvan je er voor een habbekrats liters in huis kunt halen. Toen ik echter Waterkralen bij Action zag liggen, vond ik dat wel de moeite waard om eens uit te proberen. Daar heten ze Spray Beads en al zijn ze alsnog duurder dan strijkkralen, ze kosten niets vergeleken bij de officiële Aquabeads. 

aquabeads 740 410Aquabeads vs Strijkkralen
Wat zijn de voordelen van Aquabeads ten opzichte van de Strijkkralen en wat de nadelen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Geen gedoe
Voor mij hebben Waterkralen als voordeel dat ik het minder ‘gedoe’ vind. Ik ben geen strijker en mijn bout staat daarom ook niet standaard paraat. Die moet ik pakken en dat… ja, is een drempel. Verder is het met de waterkralen ook leuk dat zelfs de allerkleinsten het klusje zelf kunnen afmaken, want een driejarige laat je nou eenmaal niet zo makkelijk met een hete bout in de weer gaan.

Gebroken!
Ergernis nummer één bij strijkkralen: breken!! Dikke tranen vloeien er regelmatig in huis omdat een of andere zorgvuldig gestreken prinses in handen is gevallen van het kleine broertje die haar heeft onthoofd. Wat geen prestatie is, want ikzelf hoef er maar naar te kijken of er is weer een kunstwerkje stuk. Waterkralen zijn veel, veel, veel flexibeler. En eigenlijk ook mooier, maar dat is misschien een kwestie van smaak.

Nadeel: de prijs
Het nadeel van de Aquabeads is dat ze veel duurder zijn én dat het langer duurt voor je kunstwerk echt af is. Wat er in de praktijk op neerkomt dat je uren moet wachten voor je je kabouter uit zijn rooster kan bevrijden.

aquabeads740x410 bSpray Beads van Action vs Aquabeads 

Voordelen
– De prijs! Voor 1,99 heb je 500 kralen! Ter vergelijking: Voor ‘de echte kralen’ betaal je 15,99 voor zo’n 550 kralen (met tekeningen van Finding Dory of Frozen, dat dan weer wel) of 7,99 voor 800 kralen.

– In het pakket van Action zitten voor die prijs ook nog eens alle attributen die je nodig hebt: een ‘kralenbordje’, een pincet, sjablonen en een waterspray. Dit moet je er bij de gangbare pakketen van de Aquabeads los bij kopen.

Nadelen
– Het kralenbordje in het Action-pakket is klein. Ik zou dan ook zeker adviseren om er een duurder ‘officieel’ bordje bij te kopen. Die kost 4,99.

– De kleuren zijn nogal beperkt: groen, rood, geel, blauw, roze, oranje en wit. Wat mis je dan nog, zou je zeggen… Gek genoeg missen wij al een paar keer zwart. Verder zijn de kleuren hard en primair. De duurdere uitvoeringen zijn er ook in pasteltinten en met extra glans.

– De plaatjes/sjablonen die je erbij krijgt, zijn schattig en divers. Maar het is geen Dory of Elsa. Als je overigens even op Pinterest kijkt, vind je ook heel veel leuke tekeningen om na te leggen vanaf de computer of om uit te printen.

Conclusie
De Spray Beads van Action zijn te gek. Ze zijn goedkoop en ze werken net zo goed als the real deal. En de dingen die je mist, kun je er natuurlijk altijd bij kopen.

 

Leave a Comment