Review magazines juli

16 juli 2016 , In: Little Review, Review Magazines
1

magazines juliTijd voor een rondje mama-magazines. Een overzicht van de artikelen die het meest opvielen. Over (niet) bevallen op een eiland en een Vintage kinderkamer.

VIVA MAMA

 • Viva heeft het magazine in twee delen gesplitst: een moeder- en een vaderkant. Op de cover aan de ene kant staat Tim Murck met zijn zoontje en op de andere cover staat zijn vrouw Jette Carolijn van den Berg met hun dochtertje. Leuk om twee kanten van een relatie op deze manier te lezen.
 • Op de cover: Als je kind teringslecht slaapt. Duidelijk: over moeders met ernstig slaapgebrek. Een artikel van Patricia van den Broek die zich twee jaar lang (!) met gebroken nachten staande hield. Uiteindelijk kwam ze terecht bij een slaapcoach en brandde er licht aan het eind van de tunnel. Bizar.
 • Een artikel over adoptiekinderen met allemaal andere beweegredenen en achtergronden, interessant.
 • Marloes werd zwanger doormiddel van een eiceldonatie uit haar directe omgeving. Bijzonder om te lezen dat dit zo kan werken.
 • Aan de ‘vrouwenkant’ staat het verhaal van Nina de la Croix die haar zoon Ko kreeg met twee mannen. In het ‘mannendeel’ lees je de kant van het koppel Rick Paul Mulligen en René van Bakel waarin ze vertellen over hun zoon Ko en de relatie met Nina.

 Kek Mama

 • Een interview met Fajah Lourens. Een mooi stuk waarin ze veel vertelt over haar achtergrond en jeugd en hoe dit op haar huidige leven nog steeds van invloed is.
 • Lisa werd verliefd op een stel! Ze gaan nu met z’n drieën door het leven, want zij werden ook ‘op’ haar. Samen kregen ze vijf kinderen. Ik blijf dit soort verhalen verbazingwekkend vinden.
 • Leuk: Een reportage over circusmoeders. Van een acrobate tot een moeder met poedelact.

Mama & Family

 • Ik beken: Yfke Sturm, ik had er nooit zo veel mee. Maar na dit interview, vind ik haar een stuk sympathieker. Vooral nu ik weet uit wat voor gezin ze komt: een zonder poespas, heel normaal. Leuk om te lezen.
 • Alles over Ploeter Pensionado’s, oftewel: de opa’s en oma’s die nog met regelmaat voor hun kleinkinderen zorgen. Ik kan soms echt al fantaseren hoe het later is als ik dat voor mijn kinderen mag doen. Ik weet dan ook niet beter of grootouders vinden het heerlijk om te doen. Maar bij sommige gezinnen is de oppasfrequentie zo hoog dat het niet meer te doen is. En daar gaat dit artikel over.
 • Een reportage over mannenstellen met kinderen. Met leuke foto’s.
 • Het beste artikel deze maand: stylist Tamara richtte een hippe vintagekamer in voor minder dan € 300. Het is een énige kamer geworden!

 Ouders van Nu

 • Interessant verhaal over een opa in de gevangenis. Niet alleen dit feit op zich is boeiend, maar het gaat hier ook nog eens over Julio Poch, een verhaal dat al veel media-aandacht kreeg. Goed om ook eens de kant van zijn dochter te lezen.
 • Er staat een artikel in van een moeder die in haar eentje op vakantie ging. Dat viel zwaar tegen. Ikzelf vind met z’n tweeën weg altijd lastiger (nooit langer dan twee nachten), dan in mijn eentje. De moeder in dit artikel voelde zich doodongelukkig op Bali.
 • Wat een leuke reportage over bevallen op een eiland. Ik wist echt niet dat dit niet mocht op bijvoorbeeld Terschelling of Schiermonnikoog. Zodra je een wee voelt, moet je naar het vaste land. Dit was voor mij een eyeopener.

Leave a Comment