De beste Sale!

3 juli 2016 , In: Little Budget, Little Fashion
1

Ik zet mijn favoriete Sale-acties op een rijtje. Van de bodywarmer van Daniël uit GTST tot munten bij de Marca. En waar zijn de stickers van de Hema gebleven?

Ik heb een haat-/liefdeverhouding met de Sale. Bij veel winkels kom ik er gewoon niet uit. De aanprijzingen zijn onduidelijk (is dit nu de eindprijs of gaat er nóg een percentage vanaf?) of teleurstellend. Je wordt gelokt met een korting van 50% , maar op het kledingstuk dat jij wilt, is dat nou net weer 10%. Wanneer begint de Sale? Waarom hangt mijn maat er niet meer en oh… al die mensen!! Het ergste vind ik vaak de schoenenwinkels. In een rekje met armoedige schoenen krijg je dan een net zo lullige korting als de collectie die ze aanbieden.

En toch word ik hebberig zodra ik borden met een %-teken zie hangen. Dat komt omdat ik ook echt wel mooie aankopen doe in de uitverkoop. Het fijnst zijn de acties waarbij er met kleurenstickers wordt gewerkt én er een prijstabel in de winkel hangt waardoor je met één blik ziet wat het je gaat kosten.

hemakorting 370x205Waar zijn kortingsstickers van Hema?
Zelfs bij mijn lievelingswinkel Hema vind ik de opruiming schimmig. Aan de andere kant is daar iedere week wel íets in de aanbieding waardoor er dus altijd wel iets leuks te halen is. Het is alweer lang geleden, maar ooit kreeg je om de twee weken een velletje Hema-stickers in je brievenbus met kortingen variërend van 10 tot 20 % die je op elk gewenst artikel kon plakken. Ik heb ze, schat ik, voor het laatst gespot halverwege 2015. Waarschijnlijk waren er meer klanten zoals ik en werd de Hema niet veel wijzer van deze actie. Ik wachtte namelijk steeds met iets kopen tot de stickers verschenen, anders voelde het toch alsof ik een dief van eigen portemonnee was.

De bodywarmer van Daniël Daniël
De eerste keer dat ik zelf iets in de uitverkoop kocht, kan ik me nog heel goed herinneren. Ik kreeg mijn eerste kleedgeld en we gingen met het hele gezin naar de Kalverstraat. Wij konden daar onze dorpsogen niet geloven. In de Hennes en Maurits (die nog lang geen HM heette en alleen nog in de Kalverstraat bestond) hingen kledingstukken voor een habbekrats. En dat niet alleen. Als er een sticker op het kaartje zat, ging er nóg 50, soms zelfs 75, procent van de afgeprijsde prijs af. Mijn vader heeft aan drie verschillende verkoopsters gevraagd of het klopte, zo ongeloofwaardig was het. Uiteindelijk geloofden we het pas echt bij de kassa en nog dachten we dat ze een fout hadden gemaakt. Een slag als toen heb ik nooit meer kunnen slaan. Voor vijftig gulden liep ik met vier propvolle tassen de winkel uit. Mijn pronkstuk? De legergroene bodywarmer van Daniël uit GTST (dat toen uiteraard ook gewoon nog Goede Tijden, Slechte Tijden was) voor twee gulden vijftig (en dat zegt dan eigenlijk ook wel weer genoeg.)

Munten bij de Marca
Ik kan me ook nog zo goed herinneren dat ik met mijn moeder en zusje naar de Marca ging (een soort kruising tussen C&A en Miss Etam). In zakken van allerlei kledingstukken hadden ze daar kartonnen muntjes verstopt die korting opleverden. Gewéldig. Een soort paaseieren zoeken voor volwassenen, waarbij we natuurlijk veel meer munten verzamelden dan mijn moeder überhaupt kon gebruiken. Maar iedere keer als de actie werd gehouden, wilden we daar weer naartoe. Ik weet zeker dat daar mijn kortings- en voordeelobsessie is begonnen.

zara saleMijn drie favorieten
Goed, de ene Sale is de andere dus niet. Dit zijn mijn drie favoriete Sale-winkels/acties op een rijtje. Doe er je voordeel mee (maar wees snel, het vliegt onder je neus weg.)

*C&A
De meest heldere Sale vind ik de Vlaggetjesweken van C&A. Als je goed oplet en mazzel hebt, kun je ook nog de pre-sale van de Vlaggetjesweek meepakken. Tijdens een speciale koopavond krijg je nog eens 25% extra korting. Zeer de moeite waard, zeker bij de grotere vestigingen. In mijn omgeving worden hier de skinnyjeans voor het hele jaar ingeslagen.

*HM (Op dit moment)
‘De Hennes’ zoals wij hem thuis nog steeds noemen, blijft een aantrekkingskracht houden bij de uitverkoop. Op dit moment is er SummerSale met kortingen tot 60%. Ook heel goed te doen Online. Van accessoire tot basic (ook hier weer: de kinderspijkerbroeken): koopt het met een flinke korting en hoe langer je wacht, hoe meer er van de prijs afgaat.

*Zara (Op dit moment)
Het prettige aan Zara is dat ze niet alleen in de winkel, maar ook online een flink Sale-aanbod hebben. Je kunt op die manier meteen zien of de juiste maat er nog is (zonder je door een kluwen koopjesjagers te wurmen), het misschien in een andere maat of kleur bestellen én je ziet meteen wat de prijs is die je moet afrekenen (de kortingen zijn kortom helder). Vooral de t-shirts met prijzen rond de vier euro zijn hier de moeite waard.

 

Leave a Comment