Mijn Grote Knuffel Elmo

22 april 2016 , In: Little Review, Review Speelgoed
1

elmo 370x205Voor de eerste verjaardag van onze zoon, zocht ik naar Tickle me Ernie omdat hij zo van Sesamstraat houdt. Ik kwam er al snel achter dat dit speelgoed iets is uit het begin van de zero’s en dat deze hysterisch lachende pop al lang niet meer verkocht wordt. Misschien maar goed ook, want goedbeschouwd was hij ook best een tickeltje eng.

En dus ging ik opzoek naar een waardige Ernie-vervanging voor mijn kleine Sesamstraatfan. Al snel kwam ik terecht bij ‘ Mijn Grote Knuffel Elmo’. Ik las wat recensies (overwegend positief), maar zag toen ook de prijs: € 69,99. Dat vond ik toch een beetje duur voor een zingend monster, hoe schattig hij ook claimde te zijn. Gelukkig klikte ik nog even verder en kwam ik bij een wat meer schappelijke prijs van € 39,99 terecht. Is Elmo dit bedrag waard? Oordeel zelf.

Wat is het?
Deze Grote knuffel-Elmo zingt, praat, slaapt, maar bovenal: knuffelt! Hij lijkt een exacte kopie van de televisieversie; de pop is mooi rood, aaibaar en heeft vrolijke ogen. Hij is 56 cm groot en dus heb je ook echt iets beet als je hem optilt. Elmo’s mond beweegt als hij praat of zingt en hij knuffelt je echt. Ja echt! Hij slaat zijn armen gewoon om je heen. Met een zoet stemmetje zingt hij een lief slaapliedje dat je nooit meer vergeet. 

Voor wie?
Leuk voor jongens en meisjes vanaf ongeveer een jaar tot vier jaar. Vooral voor de kleintjes is het schattig dat ze haast even groot zijn als Elmo en daardoor echt flink door hem omhelsd worden. Elmo speelt ook spelletjes (‘Spring als een konijn’), maar dat is pas te begrijpen vanaf een jaar of twee.

Wat kost het?
€ 39,99 dus. Bij Intertoys.

Voordelen
– Elmo is herkenbaar, zelfs voor het kleinste kind.
– Hij kan goed tegen een stootje ook al zit er een heel technisch werkje in. Door zijn lange armen en benen is hij lekker sleepbaar.
– Hij doet wat hij belooft; hij opent en sluit zijn armen om je te huggen.
– Elmo is lekker zacht.

Nadelen
– Mmmh… Misschien dit: waarschijnlijk vindt je kind Elmo zó leuk dat de stem die eerst zo zoet en schattig was, na acht uur verandert in een snerpende heksenstem? Ach…

Conclusie
Deze grote knuffelkont is een goede aankoop.

Leave a Comment