Het ‘grote verjaardagscadeau’

8 april 2016 , In: Little Things
1

heelys 350x292De verjaardag van het kleine meisje komt eraan. Zes wordt ze. En zoals ieder jaar denken we al lang na over ‘het grote cadeau’. Datgene wat je van je ouders krijgt op dag dat ze je wakker komen zingen. Uiteraard is dat iets wat je heel graag (het allerliefste) wilt hebben. De grote verrassing.

Geen knaagdier
Een hamster stond maandenlang boven aan haar lijst. Maar na de hysterische huilbuien bij cavia Bram die we te logeren kregen, heb ik het knaagdier geschrapt. Op het laatst durfde ze het beest niet eens meer aan te kijken uit angst dat hij weer PRRRRRR zou roepen. En net toen we besloten hadden dat we haar skeelers zouden geven, kreeg ze deze (je verzint het niet) de volgende dag van haar buurmeisje die ze niet meer paste. Een fiets, een poppenhuis, een kinderwagen, een portable cd speler, een keukentje… ze heeft het allemaal al. En dus is er niets meer te wensen, toch?
Was.het.maar.waar.

Wat ons oogappeltje namelijk heel, echt heel, heel, erg graag wil hebben, al maanden, zijn… Heelys. Van die hele trendy, dure, gevaarlijke schoenen met in- en uitklapbare wieltjes. Een nekbrekende hype waar je binnen een jaar uitgegroeid bent. Van, jawel, 80 euro!

De Popples van 2016
Wie deze blog regelmatig leest, weet dat Heelys kopen voor mij qua gevoel gelijk staat aan het verzuipen van acht kittens in kokend water. 80 euro! Voor twee gympies.
Gisteren waren we toevallig in de sportwinkel en ik kon mijn ogen niet geloven; ze vlógen over de toonbank. Hoezo krijgen alle kinderen zulke dure gadgets? Of zijn ze allemaal ook toevallig jarig? Heelys zijn de Popples van 2016: die kreeg ik ook niet van mijn ouders vanwege de prijs, maar er waren klasgenootjes bij die er een ontvingen omdat er een tand uit was.

Budgetbewust als ik ben enerzijds, maar trendgetriggerd anderzijds, kan ik de Heelys niet uit mijn hoofd zetten en ik ben gaan speuren. Ik heb Heelys gevonden voor 65 euro, zonder verzendkosten. En nu komt dus het grote wikken en wegen. Het feit dat de jarige Jet geld wil vragen zodat ze samen met de centjes uit haar sprookjesboomspaarpot de Heelys zelf kan kopen, heeft me al iets milder gestemd.

Mijn voors en tegens op een rijtje

Voor
– Ze is dag en nacht buiten te vinden, het liefst op skeelers of rollerskates. Dus ze is het absoluut waard.
– Ze zijn echt best cool en ik zou willen dat ik ze vroeger zelf had gekregen.
– Het is haar allergrootste verjaardagswens.
– Dat ik vroeger geen Popple kreeg, hoeft nog niet te betekenen dat zij ook geen Heelys mag.

Tegen
– Ze kosten 80 euro! Tach-tig euro! (Hier dus € 64,95 hoewel ik dan toch voor een toffere 70 euro versie zal gaan)
– Ze heeft dus al skeelers en rollerskates. Is er echt nog ruimte voor een derde rolmonster?
– Heelys schijnen erg gevaarlijk te zijn en ze worden steeds meer verboden in openbare ruimtes met gladde vloeren (waar het juist zo lekker gaat).
– Over een jaar is ze er alweer uitgegroeid.

Nou ja, ik heb nog even de tijd, nog vijf nachtjes om precies te zijn. Phoe.

Leave a Comment